5 Ιουνίου 2022

«Όσο διαβάζω αυτό το μικρού σχήματος, αλλά εξαιρετικά πυκνό, μυθιστόρημα, τόσο εντυπωσιάζομαι και συγκινούμαι. Βαθιά η παρατήρηση του συγγραφέα, καλοπροαίρετος ο σαρκασμός του, τα αδιέξοδα στα όρια του τραγικού γελοίου, απίστευτα αλλά και καθημερινά. Ο φίλος μου ο Αποστόλης Καπαρουδάκης έχει γράψει ένα αξιοζήλευτο ηθογραφικό νουάρ. Γλώσσα που κυλάει, γλώσσα που ακριβολογεί, που αποτυπώνει σπαρακτικά, με πικρό μειδίαμα, την εποχή μας.»

—-

22 Μαΐου 2022

Ο δημοσιογράφος Ευάγγελος Αρναούτης με το περφορατέρ του πραγματοποιεί μια τρομοκρατική επίθεση που παρόμοιά της δεν έχει καταγραφεί στα διεθνή χρονικά. Την εξιχνίασή της αναλαμβάνει ο επιθεωρητής Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Τα νήματα που κινούν τις ζωές των δύο αντρών ορίζονται από τη φυγόκεντρο δύναμη της νεότερης ελληνικής ιστορίας που περιστρέφεται στον κάδο του πλυντηρίου· τα απόνερα της πλύσης μοιάζουν κύματα πανύψηλα της πανδημίας και πλημμυρίζουν τις όχθες της κοινωνικής αναταραχής.
Θα συλλάβει ο Παπαδόπουλος τον Αρναούτη; Θα επιστρέψουν η ευημερία και η κοινωνική ειρήνη; Ή ένα χέρι ύπουλο θα γαντζώσει τη χώρα απ’ τις τρύπες αρχειοθέτησης που άνοιξε στη ράχη της το περφορατέρ και θα την καταχωρίσει άρον άρον στο κλασέρ «Οδύνη & Ανυποληψία»;
Καλός φίλος ο Αποστόλης Καπαρουδάκης, είναι το πρώτο του βιβλίο. Και είναι νουάρ που σε συνεπαίρνει. Επιμελημένη έκδοση, όλα καλά. Αναζητήστε το.
 

For privacy reasons Facebook needs your permission to be loaded.
I Accept