“Περφορατέρ”, του Απόστολου Καπαρουδάκη

Από το κείμενο του Νίκου Μητρογιαννόπουλου με τίτλο «Πέντε λόγοι για να μην πούμε #2022 _ Ζαμέ!» που δημοσιεύτηκε στο SL Press

Ο Απόστολος Καπαρουδάκης γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και από το 1989 εργάζεται ως δημοσιογράφος με θητεία, ανάμεσα σε άλλα, στο περιοδικό “Μετρό” και στον ραδιοφωνικό σταθμό “Μελωδία”. Υπήρξε ακόμη συνδημιουργός του διαδικτυακού ραδιοφωνικού σταθμού “Radiobubble” και πρόσφατα εκδότης του “You may say”. Παραλείπουμε αρκετά, έως πολλά, από το πλούσιο βιογραφικό του, για να φτάσουμε πιο γρήγορα στο προκείμενο: Τo “Περφορατέρ”, που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2022, είναι το πρώτο του μυθιστόρημα με ήρωες τον δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρναούτη, τον αστυνομικό Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον διευθυντή ειδήσεων του Flash Channel Γιώργο Κανίστρα.

Για να μην επιδοθώ σε βαρύγδουπες αναλύσεις, να το πω όπως το νιώθω: Σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας τινάζει το σύμπαν στον αέρα. Χωρίς σοβαροφάνεια, με χιούμορ και ειρωνεία. Και γι’ αυτό με έναν τρόπο αμετάκλητα επικίνδυνο. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία γραμμή εξευτελίζει το σύστημα με την απόλαυση με την οποία θα ξήλωνε κανείς ένα πουλόβερ: Δημοσιογράφους, αστυνομία, οικογένειες, πολίτες και πολιτικούς.

Η εν Ελλάδι μαφία από γραφειοκράτες, στελέχη κομματικών μηχανισμών και χαρτογιακάδες στελεχώνεται. Οι ευρηματικές τρύπες στο εξώφυλλο (έμπνευση Γαβριήλ Μελισσουργάκη) δεν είναι από σφαίρες, αλλά από περφορατέρ, τα πάλαι ποτέ αναγκαία διατρητικά. Από τον Αποστόλη Καπαρουδάκη, δικαίως και ευλόγως περιμένουμε τη συνέχεια, με ακτίνα δράσης όχι πια τον Βύρωνα και τις πέριξ περιοχές, αλλά τις Βρυξέλλες και πρωταγωνιστές λομπίστες επιχειρήσεων και ευρωβουλευτές. Για όπλο, προτείνω να χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά το διάσημο ενδημικό λαχανάκι!

Ολόκληρο το κείμενο εδώ