Σαρκαστικό, κυνικό,απρόβλεπτο,ακριβής κοινωνιολογική ακτινογραφία της Ελλάδας από την μεταπολιτευτική εποχή έως σήμερα,καθρέπτης των κανόνων που διέπουν την δημοσιογραφία σήμερα δηλαδή την διαπλοκή και την προπαγάνδα την περίοδο των “πετσωμενων” μέσων και της κρίσης,το αστυνομικό μυθιστόρημα του Αποστόλη Καπαρουδάκη.

Αποδομεί το σύστημα ( media, αστυνομία, κυβέρνηση) στα όρια της γελοιοποίησης του καθώς όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που μας δυναστεύουν μετατρέπουν μια φάρσα ενός άνεργου δημοσιογράφου με…κατσαρίδες και..διακορευτή, σε τρομοκρατική ενέργεια και σε αντάρτικο πόλεων.Οσοι είναι δημοσιογράφοι θα διαπιστώσουν με πόσο ακριβή τρόπο καταγράφει ο συγγραφέας τους μηχανισμούς της διαπλοκής σήμερα και του εξευτελισμού των λεγόμενων δημοσιογράφων.

Γνωρίζω τον Αποστόλη από την δεκαετία του 80. Την συγγραφική του ικανότητα, δεν την γνώριζα. Η γλώσσα του βιβλίου είναι γλώσσα Καπαρουδάκη. Κυνικός, αιχμηρός, ειρωνικός, σαρκαστικός, ετυμόλογος, ευφυής, πολιτικοποιημένος και με πολύ χιούμορ.

Το μυθιστόρημα έχει σενάριο, αγωνία, γέλιο πικρόχολο και είναι ένα συνεχές πολιτικό σχόλιο.. Μικρή φόρμα, αλλά όχι μικρής λογοτεχνικής αξίας.

Μπράβο ρε Αποστόλη. Ευχάριστη έκπληξη.Για να δούμε από το συνάφι μας πόσοι θα το διαβάσουν.