Με δεδομένο τον αυξημένο κίνδυνο που διατρέχουν οι ασθενείς με χρόνια νοσήματα και ιδιαίτερα οι ανοσοκατασταλμένοι  (καρκινοπαθείς, πολλαπλή σκλήρυνση κ.ά) από την προσέλευση τους στα Τακτικά Ιατρεία των νοσοκομείων και με βάση τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Υπουργείου Υγείας
 
                                         η  Ελληνική Εταιρεία Αγολογίας ενημερώνει τους ασθενείς ότι:
 
Για την συνταγογράφηση της αναλγητικής τους αγωγής μπορούν να προσέρχονται στα Ιατρεία Πόνου, άτομα από το οικογενειακό τους περιβάλλον ή υπάλληλοι των κοινωνικών υπηρεσιών με προσκόμιση της ταυτότητας του ασθενούς. 
Για τον ίδιο λόγο, σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνιο μη καρκινικό πόνο (οσφυαλγία, κεφαλαλγία, νευραλγίες) και υποβάλλονται σε ποικίλες θεραπείες στα Ιατρεία Πόνου, συστήνουμε να αποφεύγουν την αναίτια έκθεσή τους στο περιβάλλον του Νοσοκομείου αυτή την περίοδο. 
Οι γιατροί των Ιατρείων πόνου στα Δημόσια Νοσοκομεία βρίσκονται στην διάθεση των ασθενών για τηλεφωνική επικοινωνία και οδηγίες σε επείγουσες καταστάσεις. 
Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής πρόκλησης, υπακούμε στις συστάσεις των αρμοδίων και Μένουμε Σπίτι. 
 
                                                                                                                                    Με εκίμηση 
 
                                                                                                                                    το Δ.Σ  της  Ε.Ε.Α